Automobili

Toyota i Amazon zajedno za usluge mobilnosti

Kompanije surađuju u primjeni širokog portfelja usluga i proširivanju platforme za podršku mobilnosti Ekosustav koji pomaže Toyotinim inženjerima da razviju, implementiraju i upravljaju novom generacijom usluga mobilnosti na osnovu podataka radi sigurnosti, udobnosti i praktičnosti vozača i putnika u automobilima povezanim s oblakom kompanije. 

Toyotina platforma za mobilnost (MSPF) koristi pouzdanost globalne infrastrukture Amazon Web Services (AWS), kao i razvojnu ekspertizu odjela za profesionalne usluge, kako bi se riješio izazov obrade i analize povezanih podataka na operacije u okviru globalne flote povezanih vozila. 

Načini MSPF i programska sučelja aplikacija (API) omogućit će Toyoti da prikuplja podatke sa povezanih vozila i primjenjuje ih na dizajnu i razvoju novih modela, novih kontekstualnih usluga poput dijeljenja automobila, vožnje automobila, najma cjelovitih usluga i novih poslovnih usluga dizajniranih za potrošače, poput Proaktivne obavijesti o održavanju i osiguranju vozila temeljene na ponašanju u vožnji. 

Toyota Yaris 2020, Toyota Yaris 2020 putni test 30 Fotografije Suradnja između Toyote i AWS proteže se na čitavu kompaniju Toyota i pomoći će u postavljanju temelja za pojednostavljenu i sigurnu razmjenu podataka u cijeloj kompaniji i ubrzati svoj prelazak na CASE (povezane, autonomne / automatizirane, zajedničke i električne) mobilne tehnologije. Povezana budućnost About Proširivši odnos između proizvođača i AWS-a, Shigeki Tomoyama, direktor proizvodnje, rekao je:

“Povezivanje pokreće sve razvojne procese: proizvodnju, prodaju i servis u automobilskom sektoru. Proširite naš sporazum sa AWS-om za jačanje naše platforme podaci o vozilima bit će sjajan poticaj aktivnostima unutar Toyote. ” U tom smislu, marka povećava širinu i dubinu AWS usluga kako bi transformirala način na koji razvija i upravlja novim uslugama mobilnosti kroz cijeli ekosistem povezanih vozila širom svijeta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close