Automobili

BMV Ks5 kDrive 30d u dugotrajnom testu: 3. deo

Šta je koristio? Koja oprema je korisna?
Ono što ostaje nakon nekoliko meseci i nekoliko hiljada kilometara u partnerstvu sa Ks5 kDrive 30d je … mala dvosmislenost, ako smo iskreni. Ovaj automobil radi gotovo sve što doprinosi skladnom, stresnom odnosu sa letećim bojama i najvišim nivoom profesionalnosti.

Zasad je dobro, moglo bi se pomisliti. Stavio sam oko 100.000 evra za automobil i isporučio je apsolutno ozbiljno i samopouzdano. Ali, takođe sam potrošio oko 100.000 evra za automobil, a znajući koji su još vrhunski materijali dostupni u ovoj klasi, drugom po veličini BMV SUV-u jednostavno nedostaje malo glamura.

Šta je bilo dobro?
Potpuno je razumljivo da je 3.0-litarski dizel od 286 ks zvezda među kupcima. Snažan je, živahan, može se neverovatno dobro ponašati, ekonomičan je (8,9 litara u proseku dugoročnog testa, uključujući razne – ah – brze etape autoputa) i u osnovi apsolutno divan. Vozite ovaj motor dok to EU još uvek dozvoljava.

Reklama o kaputima
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Samo ponašanje u vožnji takođe nije razlog za kritiku. Opcioni upravljač na zadnjim točkovima deluje pomalo nespretno i mlitavo pri malim brzinama, ali inače Ks5 ne pokazuje golotinju. Sve u svemu, za vozilo ove veličine ima tendenciju da bude na dinamičnoj strani, ali ne čini (kao mnogi drugi BMV-ovi nedavno) grešku veštački stvarajući veću okretnost nego što prirodno može postojati. Drugim rečima: Upravljanje nije preterano nervozno, već precizno i pravilno ponderisano.

Na strani šasije, naš Ks5 sa vazdušnim oslanjanjem, koji se plaća (i uprkos montiranom 21-inčnom modelu), bio je dobro ublažen, ali nikada nije zaboravio da dovoljno napne noge i trbušne mišiće. Rezultat je bila vrlo zadovoljavajuća kontrola tela, čak i sa zaobljenijim i / ili bržim delovima. To sigurno nije Porsche Caienne , ali ako želite Caienne, kupite Caienne.

Po našem mišljenju, niko od konkurenata ga ne zavarava kada je reč o radu infotainment-a, pomagala u vožnji i saradnji. Ostavite izbor kako želite da upravljate infotainment-om. U celini, glasovna kontrola deluje vrlo dobro (sistem je bio malo zatrpan fonetski „izuzetno zahtevnim“ Occamstraße u Schvabingu), ali na kraju ništa ne može da se pogodi sa starim dobrim rotacionim dugmetom.

Veoma prija i manje pokroviteljski stav prema sistemima pomoći. Svi se mogu deaktivirati jednim pritiskom na dugme. Takođe vrlo prijatno: ako želim da vozim 15 ili 20 km / h preko ograničenja brzine, onda to lako mogu naučiti u prepoznavanju saobraćajnih znakova i ne pritiska me aktivni tempomat sa svakim novim znakom 80-ih na autoputu, kao da sam beba tuljan malo pre toga – zbrišite stanovništvo.

30d pokazuje stvarne KSL SUV kvalitete kada je reč o prtljažniku i prtljažniku. 650 do 1.870 litara je izdašno i može se lepo utovariti zahvaljujući pametnim šinama za utovar (glatke u stojećem položaju, sa otporom u vožnji) i roletnama u prtljažniku koje se mogu spustiti na pod. Zatezno opterećenje od 3,5 tone, pretpostavlja se, ne treba dodatno objašnjavati.

Šta je bilo loše
Loše u smislu – hm – loše zapravo nije ništa sa Ks5 kDrive 30d. Jednostavno ne možete sebi da dozvolite velike greške u ovom premium segmentu oko Audija K7 , Mercedesa GLE , pomenutog Caiennea ili, ako želite, Range Rovera. Šteta je što BMV-u nedostaje malo potrebne karizme, posebno iznutra, da bi ga se dugo pamtili u ovom proslavljenom društvu.

Pragmatičaru se možda sviđa kokpit koji je besprekornog kvaliteta i lak za rukovanje, ali se teško optički i haptično razlikuje od, recimo, BMV-a serije 3, koji košta upola cene. A naš testni automobil već je imao uređaje kao što je instrument tabla presvučena kožom ili pojedinačni antracit. Uzgred, pokazuje kompanije Minhen zasnovani su kako se može bolje uraditi i sa više talenta sa većim Ks7 .

Još jedan nedostatak: iako je udobnost sedenja sa komfornim sedištima od 1.300 evra u prvom redu apsolutno izvanredna, Ks5 je već oskudan na zadnjem prostoru. U poređenju sa drugim SUV-ovima u klasi od 5 metara, ovo je više Ratovi za odlaganje nego skladište.

Koja oprema se preporučuje?
Da skratimo – zadržali bismo sledeću opremu iz našeg testnog automobila:

M kožni upravljač (250 evra) : Naravno da možete da živite i bez njega, ali nije toliko skup. Pa zašto ne!
Zabavni paket (1.400 evra) : Za 1.400 evra postoji Harman Kardon sistem surround zvuka, VLAN pristupna tačka i bežično punjenje pametnih telefona
Parking pomoćnik Plus (550 evra) : Trebalo bi da bude standardno za takav automobil, ali 550 evra je dobro potrošeno
Automatska klima sa 4-zonskom kontrolom (700 evra) : Hej, to je luksuzni SUV. I mnogo manje ćete raspravljati o temperaturama
Zastakljivanje za zaštitu od sunca (500 evra) : Mali luksuz koji će leti posebno ceniti vozači na daljinu
Prilagodljivo dvoosovinsko vazdušno oslanjanje (2.100 evra) : Argumenti „lakše utovar spuštanjem zadnjeg dela“ i „veća terenska podobnost“ zapravo nisu efikasni, ali je udobnost vožnje ubedljiva
Profesionalni asistent vožnje (2.600 evra) : Nikome nije potrebno proširivo aktivno vođenje trakom, ali vredi zlata samo zbog prilagodljivog tempomata sa stop & go funkcijom.
Kaljeni držač čaša (250 evra) : Budimo iskreni – držači za čaše koji mogu da se greju i hlade su apsolutno neverovatni
Uštedeli bismo sebi sledeće dodatke:

kOffroad paket (2.950 evra) : Ks5 nije Land Rover Defender. Kome trebaju mehanička blokada diferencijala, (ne naročito lepa) zaštita od podleta i nekoliko dodatnih režima vožnje za 3.000 evra?
M sportski izduvni sistem (510 evra) : To je dizel! Ne postaje toliko bolje
21 naplatak (5.100 evra) : Koštaju preko 5.000 evra. Stvari ne mogu biti tako lepe
Integrisano aktivno upravljanje (1.250 evra) : Vozilo čini malo zaobljenom sa veštačkom okretnošću
BMV displej ključ (350 evra) : Skupi, neprijatno veliki ključ koji ne može mnogo
BMV Individual instrument tabla presvučena kožom (1.450 evra) : Unutrašnjost zapravo ne čini više „premium“, ali košta mnogo novca
BMV Individual antracit (400 evra) : Zašto bi neko plaćao novac za antracit (bez obzira u šta je obojen)?
Zaključak
U svakodnevnom životu, naš Ks5 kDrive 30d impresionirao je pre svega izvanrednim dizel motorom i dinamičnim, ali vrlo udobnim ponašanjem u vožnji. Svideo nam se više od konkurenata u pogledu ergonomije i rada.

Na kraju, ipak ostaje pomalo ravnodušan utisak. Iako u pogledu tehnologije i opreme ispunjava sva očekivanja automobila u ovom cenovnom rangu, ovaj nivo ne postiže u pogledu prisustva i ambijenta u unutrašnjosti.

Treba napomenuti: bela boja spoljašnjosti sa manje elegantnim terenskim paketom i neuređena crna unutrašnjost ovde nisu nužno pomogle. Ostale konfiguracije boja i materijala trebale bi da Ks5 izgledaju mnogo ekskluzivnije. Ako uštedite jedan ili drugi besmisleni dodatak, ovde definitivno imate automobil gde se cena i stvarnost poklapaju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close