Automobili

Ford Transit Courier, zašto ga kupiti… i zašto ne

Tko je rekao da je era malih kombija završila? Sigurno ne Ford koji ponovno lansira jednog od najpopularnijih eksponenata ove posebne kategorije s potpuno novom generacijom.
Očito govorimo o potpuno redizajniranom Transit Courieru, obnovljenom iznutra i izvana i kao što smo vidjeli u ovome zašto je njegova kupnja predodređena da zainteresira više od nekoga zbog cijelog niza značajki.

Možda je najvažnije da se nudi u 3 opcije snage. Osim klasičnog Diesela, Courier može pokretati i elektromotor i 3-cilindrični EcoBoost benzinac kakav smo isprobali. nadalje, odnos između ukupne kvalitete, funkcionalnosti i prodajne cijene prilično je povoljan, pogotovo ako uzmemo u obzir cilj ovakvog vozila koje je, međutim, veće i prostranije od prethodne generacije Couriera.

Za i protiv
Kao što je spomenuto, jedna od glavnih prednosti ove nove generacije je upravo svestranost koja omogućuje Transit Courieru da obuhvati prilično širok cilj kupaca. Nije nužno ograničeno na urbane korisnike, iako gradsko okruženje ostaje preferirano okruženje Plavog ovalnog malog kombija.

Kod benzinske verzije koju sam isprobao nedvojbeno sam cijenio udobnost vožnje, relativnu tišinu i također performanse koje su, posebno u urbanoj sredini, apsolutno u skladu sa standardima njegovih dizelskih “rođaka”. Razina tehnologije na brodu je također vrlo visoka i iznad svega radi kako treba. ADAS prednjači, ali i infotainment i sučelje “driver vehicle” definitivno su napravili iskorak u kvaliteti u odnosu na prethodnu generaciju.

U svakom slučaju, ni ovaj Novi Ford Transit Courier nije imun na nedostatke. Konkretno, usprkos eleganciji i racionalnosti, materijali u kabini nisu najbolji što se tiče mekoće, a ima i sitnih nedostataka u montaži. Za zamjerku, bočni retrovizori su također malo preveliki i zajedno sa A stupom stvaraju male probleme s vidljivošću u prednjim kutovima. U ostalom, odnos ukupne kvalitete i prodajne cijene i dalje je pozitivan.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close