Automobili

Kako se pravi šasija Bugatti Bolidea

Bugatti je objavio tehničke specifikacije , fotografije i neke nove informacije o Bolideu , najekstremnijem hiperautomobilu ikada dizajniranom za stazu.

I ne, prema onome što je deklarisano, to nije „samo“ Chiron posebno dizajniran za vožnju u krugu, jer su talentovani tehničari iz Molshajma potpuno preispitali šasiju, sada monokok i od ugljeničnih vlakana .

Nove slike, zahvaljujući kojima je moguće dobiti detaljniju predstavu o projektu, prikazuju “goli” automobil, dakle bez panela karoserije. Evo detalja.

Najbolji video snimci:

Uvek siguran
Nova šasija, napravljena posebno za Bolide, ne samo da je čvršća i jača od Chiron- a , već je takođe razvijena da zadovolji LMH i LMDh propise za automobile izdržljivosti , uključujući različite zahteve za teške testove sudara koje automobili moraju proći.

Prema informacijama koje je objavila kompanija, da bi dobio FIA odobrenje , Bugatti je morao da prođe test koji je uključivao primenu opterećenja od 7,5 tona na A-stub, bez prekoračenja ugiba od 50 mm na mestu primene opterećenja. Ali ne samo. Okolna konstrukcija, u radijusu od 100 mm od te tačke, takođe je morala da podnese isto opterećenje.

Ceo Bolide nije pokazao pukotine tokom testa i odlično je prošao druge ocene. U testu prevrtanja , na primer, na B-stub je primenjeno 12 tona sile.

U drugom testu, 6 tona uzdužnog opterećenja primenjeno je na monokok od ugljeničnih vlakana , sa ciljem da se simulira prevrtanje koje rezultira udarom pozadi o barijeru.

Mehaničke modifikacije
U poređenju sa tradicionalnim Chiron-om, promene na šasiji su takođe zahtevale neka mehanička podešavanja , neophodna za smeštaj velikog motora u novu šasiju.

U poređenju sa „standardnim“ modelom, 8,0-litarski V16 sa svoja četiri turbo punjača bio je pozicioniran dobrih 60 milimetara napred, sa ciljem da se suva težina od samo 1.450 kg zadrži što bliže centru.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close