Automobili

Od Kine do Evrope: moda za minivanove se vratila, ali u luksuzu

Nazovite ih minivanima , minivanima ili MPV . To su oni automobili koji su, zajedno sa podjednako praktičnim višeprostornim vozilima koja često proizilaze iz komercijalnih vozila, takođe imali različit uspeh u Evropi i Italiji, ali koji su poslednjih godina kao da su nestali sa tržišta.

Čak je i Renault Espace, prethodnik monovolumena koji su više automobilski orijentisani, promenio svoj izgled i postao SUV sa sedam sedišta. Samo Mercedes V-Klasa, Volksvagen Multivan i ID sada su ostali u segmentu. Baz, Hjundai starija i još neki “kombi” za prevoz ljudi.

Međutim, čini se da je trend izumiranja MPV vozila nedavno doživio preokret, sa mnogim novim luksuznim minivanima koji su debitovali u Kini i spremaju se da slete u Evropu i Italiju. Hajde da zajedno otkrijemo fenomen novog „ buma minivana “ koji kao da prati čuveni Put svile.

Najbolji video snimci:

Lekus LM
Jedan od prvih minivanova nove generacije dizajniranih za Kinu i takođe namenjen našim putevima je Lekus LM , luksuzni automobil sa 4 ili 7 sedišta koji je dugačak 5,10 metara i pokreće ga 250 KS 2.5 potpuno hibridni motor.

Tipične završne obrade Lekusa visokog nivoa su kombinovane na LM sa pojedinačnim i nagnutim sedištima, kao i ogromnim ekranom od 48 inča za putnike pozadi. Italijanska cena je već postavljena na 135.000 evra za Lekus LM sa 7 sedišta i 155.000 evra za 4 sedišta.

Makus Mifa 9
U Italiji se već prodaje po osnovnoj ceni od 88.000 evra Makus Mifa 9 , 5,27 metara dugačak kineski električni minivan sa 7 sedišta i neizbežnim zadnjim kliznim vratima, kao i vrhunskom unutrašnjom završnom obradom.

Ovaj minivan SAIC grupe uvozi Koelliker, ima bateriju od 90 kVh, jedan elektromotor od 245 KS, pogon na prednje točkove i približno 400 km autonomije.

Volvo EM90
Za sada znamo ime i oblik Volvo EM90 kao velikog električnog minivan-a kojim švedski brend u vlasništvu kineskog Geeli-a namerava da ponovo pokrene modu i u Evropi, počevši, međutim, od marketinga u Kini.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close