Automobili

Porsche najavljuje dolazak električnog super-SUV-a

Porsche je najavio planove za lansiranje premijum električnog super SUV-a na Danu tržišta kapitala 18. jula 2022. u istraživačkom i razvojnom centru kompanije u Vajzahu u Nemačkoj.

Izvršni direktor Oliver Blume rekao je da će linija Porschea biti proširena potpuno električnim luksuznim SUV-om za koji kaže da će biti postavljen iznad Caiennea.

“Planiramo da našem atraktivnom portfoliju dodamo novi potpuno električni luksuzni SUV model, koji će sići ​​sa proizvodne trake u Lajpcigu. Ovo će ojačati našu poziciju u segmentu luksuznih automobila. visoko i na taj način želimo da iskoristimo nove prodajne mogućnosti.”

Nisu ponuđeni dalji detalji o predstojećem premijum električnom SUV-u, koji će se sklapati u istoj fabrici kao i sledeći električni Macan .

Odluka Porschea da cilja na visoko unosan segment nije iznenađujuća i ne bi trebalo da uznemiri puriste sve dok kompanija nastavlja da pravi svoje poznate sportske automobile. Kompanija se poziva na stručne studije koje tvrde da će tržište luksuznih automobila doživeti snažan rast u narednim godinama, pri čemu će ključna pokretača rasta posebno biti akumulatorska električna vozila (BEV) i sportska terenska vozila (SUV).

Čini se da razvijanjem potpuno električnog premijum SUV-a, Porsche postiže cilj, ulazeći u novi tržišni segment koji bi mogao dovesti do značajnog rasta u budućnosti.

„U dobroj smo poziciji da iskoristimo ove trendove. Porsche je vodeći igrač na tržištu sportskih SUV vozila iu segmentu potpuno električnih luksuznih automobila.“

Lutz Meschke, finansijski direktor Porsche AG

Govoreći o budućnosti, Porsche očekuje da će njegova baza kupaca uključivati mlađe i heterogenije kupce sledeće generacije, uz verovatno da će se povećati i procenat žena.

Kompanija je dodala da se uglavnom fokusira na Sjedinjene Države i tržišta u razvoju za svoju geografsku ekspanziju, pored Evrope i azijsko-pacifičkog regiona. Trenutno, Evropa, Severna Amerika i Kina doprinose približno jednakim udelima u ukupnim isporukama Porsche-a.

Najava Porscheovog električnog luksuznog SUV-a deo je napora kompanije da privuče investitore uoči IPO-a u četvrtom kvartalu 2022.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close