Automobili

Novi Citroen C3, interijer u detalje

Novi Citroen C3 promijenio se – i to mnogo – u odnosu na prošlost. Sada je to mali crossover, četvrtastih oblika. Ali pravu novost predstavlja platforma, Smart Car stvorena za tržišta u razvoju i koja će uskoro biti osnova za oko 7 modela Stellantis. Među kojima će se vjerojatno naći i nova Fiat Panda.

Mehanika dizajnirana za prilagodbu električnih ili toplinskih motora, ovisno o potrebama, zahvaljujući kojoj unutrašnjost novog Citroena C3 postaje prostranija unatoč tome što je njegova duljina povećana za nekoliko centimetara. Ali iznutra nova mala Francuskinja doista se puno mijenja. Da vidimo što i kako.

Monitor nije uključen
Prvu veliku novost u unutrašnjosti novog Citroena C3 predstavljaju digitalni instrumenti, postavljeni unutar poklopca između armaturne ploče i stražnjeg stakla. To je vrsta head-up zaslona, ​​s informacijama projiciranim na malom monitoru. Bez posebnog wow efekta s animiranom grafikom, ekranima punim boja i informacija ili bilo čim drugim. Ključna riječ ovdje je pojednostavljenje. Generalni izgled, također zahvaljujući novom redizajniranom i manjem upravljaču, pomalo podsjeća na Peugeotov iCockpit, što pomaže da vam pogled uvijek bude usmjeren na cestu.

Sve što trebate prikazano je na središnjem 10,25″ monitoru osjetljivom na dodir, živčanom središtu za upravljanje gotovo svim funkcijama novog Citroena C3. Osim kontrole klime: za nju fizički kotači ostaju postavljeni na dnu.

Vraćajući se infotainmentu, zaslon je dostupan u bogatijoj razini opreme Max, dok će osnovna verzija You imati poseban nosač u koji možete smjestiti svoj pametni telefon koji će, zahvaljujući posebnoj namjenskoj aplikaciji, zapravo postati upravljački sustav navigacije, multimedije, poziva i tako dalje.

Prostor za odrastanje
Kao što je spomenuto, Smart Car platforma na kojoj je rođen novi Citroen C3 sa sobom je donijela 1,9 cm više dužine (ukupno 4,01) i puno više prostora u putničkom prostoru. Prema službenim podacima, također zahvaljujući ukupnoj visini od 1,57 metara, oni koji sjede naprijed imaju 10 centimetara više svjetla za glavu, 1,9 više za laktove i 2 više za noge putnika straga. Putnici koji – i sprijeda i straga – sjede na novim sjedalima Advanced Comfort, podstavljenim dodatnom pjenom koja nudi veću podršku i udobnost, čak i tijekom dugih putovanja. Rješenje je već prisutno na drugim modelima Citroena.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close