Automobili

Škoda Kodiak restilizovana – Do 245 ks za sedmosed!

Nova LED matrična svetla, još više tehnologije i RS verzija sada prihvata 2.0 TSI sa 245 ks.
Danima najavljivan sa raznim zadirkivačima, evo restilinga Škode Kodiak , sedmosednog SUV-a koji je na tržište stigao od 2017. godine i takođe i, pre svega, prvog pravog SUV-a češkog proizvođača. Osnovni restiling koji obnavlja estetiku i enterijer. Da ne spominjem šta je ispod haube, sa novom verzijom … moćno!

Obnovljeni Kodiak, koji se prodaje sledećeg jula, biće dostupan u 6 verzija, Active, Ambition and Stile, L&K, Sportline i RS, sa benzinskim i dizel motorima (još nije poznato da li se planiraju elektrifikovane verzije) i cenama koje još treba definisati. Ali hajde da to detaljno odredimo.

LED diode za sve
Pre svega, redizajnirana maska daje Škodi Kodiak novi, masivniji izgled. Vertikalni prednji deo nadvišen je višom haubom i obuhvaćen novim svetlima, punim LED-om u svim verzijama i dostupan na zahtev sa matričnom LED tehnologijom, apsolutna novost za proizvođača.

Ostale novine uključuju nove naplatke od legure, maksimalne veličine 20 inča, redizajnirani odbojnici i sjajni crni zadnji spojler. Ovo nije samo element za oblikovanje, već je uz male bokobrane sa obe strane zadnjeg stakla u stanju da smanji aerodinamični otpor redizajniranog Kodiak-a. Nove karakteristike koje se na Kodiak RS-u još više menjaju kako bi naglasile sportsku prirodu modela.

Još udobnije
U unutrašnjosti odmah primećujemo volan sa 2 kraka, standardan za sve verzije, sa izuzetkom Sportline i RS verzija, sportskijih, koji imaju klasičniji dizajn sa 3 kraka. Uvedena su nova ergonomska ventilaciona, grejana i masažna sedišta (opcionalno), kao i mogućnost izbora između različitih vrsta tapacirunga, od tkanine (standardne) do kože, uključujući i one od životinjskih materijala od recikliranih materijala i materijala bez materijala.

Tehnologija se takođe promenila, sa info-zabavom (MIB3 grupe Volksvagen) kojom se može upravljati preko ekrana osetljivog na dodir od 8 ili 9,2 inča ili pomoću glasovnog asistenta Laura, dostupnog putem integrisanog eSIM-a. Uvek povezan sistem koji se može ažurirati bežičnim putem, kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlai (takođe bežični). Pored nje se nalaze digitalni instrumenti prikazani na 10,25-inčnom ekranu u boji, standardno za L&K i RS završne obloge.

Nema elektrifikacije
Paleta motora je takođe obnovljena i uključuje 2 dizela i 3 benzinaca, ali bez ikakvih naelektrisanja, snage od 150 ks od 1,5 TSI do 245 ks od 2,0 TSI, a poslednji je rezervisan za Škodu Kodiak RS . Za dizelaše, sistem za prečišćavanje izduvnih gasova biće pregledan i korigovan dvostrukim katalizatorom kako bi se emisije NOk smanjile za 80%.

Kao što se neko vreme očekivalo, najsnažnija verzija sedmosednog SUV-a ispušta dizel od 240 konjskih snaga, zadržavajući pogon na sva četiri točka i posvećene promene u stilu i opremi.

Svi motori su standardno opremljeni 7-stepenim DSG automatskim menjačem sa dvostrukom spojkom, sa izuzetkom benzinaca od 150 ks, koji je dostupan i sa 6-stepenim ručnim menjačem.

Preuređena linija motora Škoda Kodiak
Motor Snaga Prenošenje Vuča
1.5 TSI 150 ks
Priručnik 6

7-stepeni automatski

pre nego što
2.0 TSI 190 ks 7-stepeni automatski Integral
2.0 TSI 245 ks 7-stepeni automatski Integral
2.0 TDI 150 ks 7-stepeni automatski
pre nego što

Integral

2.0 TDI 190 ks Automatski 7 brzina Integral

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close