Automobili

Sve o Alfa Romeo Tonale policije

Znali smo da će Alfa Romeo Tonale nositi policijsku uniformu, letos smo vam pokazali prve fotografije, a evo ga i na zvaničnim snimcima. Prvi Tonale u livreji državne policije simbolično je danas uručen Državnoj policiji u Torinu u Centro Stile del Biscione u prisustvu državnih zvaničnika.

Između ostalih, tu su bili i ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedozi, šef policije Vitorio Pizani, generalni direktor Alfa Romea Žan Filip Leled i generalni direktor Stellantis Italia Santo Fićili.

Policija i Alfa Romeo ponovo zajedno
Do prve polovine 2024. godine biće 850 Alfa Romeo Tonalesa koji će nositi policijsku uniformu . Isporuka je deo Consip tendera iz 2022. namenjenog agencijama za sprovođenje zakona koji je Stellantis pobedio i koji jača vezu između italijanskog brenda i policije.

Pedesetih godina prošlog veka, sećamo se, specijalni 1900 Super TI je ušao u sastav policijskih snaga, a zatim su 1960-ih i 1970-ih u upotrebu ušle čuvene Giulietta 1300 i Giulia super 1600. Veza se vremenom nastavlja, sve do belo-plavog upravljača točkovi iz 80-ih (mislite na Alfa Romeo 33) do novijih Alfa Romea 155, 159 i Giulia .

Kako se pravi Alfa Romeo Tonale della Polizia
Alfa Romeo Tonale della Polizia je opremljen hibridnim benzinskim motorom od 1.500 kubika sa 163 KS, u kombinaciji sa 7-stepenim automatskim menjačem .

Automobil je, kao poseban, opremljen balističkom zaštitom i zaštitom otpornom na habanje i opremljen je sistemom “Mercurio Ektended” koji se koristi za ubrzavanje provera tokom operativnih intervencija.

Ove Alfa Romee će koristiti službe opšte prevencije i javnog spasavanja svih policijskih stanica i takođe će biti poslate u glavne policijske stanice, počev od decembra 2023.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close