Automobili

Folksvagen potvrđuje dolazak novog kompaktnog električnog SUV-a

Folksvagen gami će biti dodat novi električni SUV . Kako je preneo Autocar , potvrda dolazi direktno od najvišeg menadžmenta nemačke kompanije, koji očekuje lansiranje ovog novog modela do 2026. godine.

Biće izgrađen u fabrici u Volfsburgu , zajedno sa ID.3 , što sugeriše da dimenzije i pozicioniranje neće biti previše daleko od onih kod kompaktnog modela na baterije.

Konačni planovi
Potvrde su stigle tokom sastanka na kome je brend ilustrovao različite programe za svoje fabrike do 2028. Cilj je da se optimizuju proizvodni napori izvođenjem modela koji dele istu platformu iz iste fabrike. Iz toga sledi da bi ovaj novi električni SUV – čije ime još uvek nije poznato – trebalo da nastane iz MEB arhitekture ID.3.

Najbolji video snimci:

Pored ova dva modela, Folksvagen će takođe nastaviti da proizvodi Golf (koji će biti podvrgnut velikom restilizaciji 2024. godine) i novi Tiguan u Volfsburgu. Tairon – koji će zameniti Tiguan Allspace – takođe će se proizvoditi u Volfsburgu od 2025.

Ne Triniti, napred sa novim električnim
Tokom sastanka je otkriveno da Folksvagen neće graditi novu fabriku za izgradnju vodećeg modela Triniti o kome se mnogo pričalo, a koji je trebalo da bude vrhunski model u smislu dizajna, aerodinamike i, pre svega, povezivanja na vozilu. Umesto njega, brend će izgraditi „visoko automatizovanu” električnu energiju u Cvikauu , gde se takođe grade ID.3 i ID.5 .

Međutim, mesto rođenja ID.2 je već neko vreme zvanično . Električni Folksvagen „za sve“ proizvodiće se u fabrici u Martorelu u Španiji, zajedno sa njegovom „sestrom“ Cupra Raval , sa procenjenim ciljem od 100.000 jedinica godišnje. Inače, ID.2 bi trebalo da se proizvodi i u krosover verziji sa podignutim vešanjem, možda nazvanom ID.2 Ks .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close