Automobili

Legendarni Mercedes-Benz SL “Pagoda” je otišao na struju

Everrati, britanska kompanija specijalizovana za električne konverzije klasičnih automobila par ekcellence, predstavila je svoju najnoviju kreaciju zasnovanu na kultnoj Mercedes-Benz SL “Pagodi” iz 1960-ih.

Predstavljen u hotelu Fairmont Monte Carlo u Monaku, koji se nalazi odmah pored čuvene ukosnice Formule 1, Everratijev SL je opisan kao „novo merilo održivog, potcenjenog luksuza“.

Uvek prefinjeno i elegantno
Ova specijalna Mercedes-Benz SL “Pagoda” biće izložena u holu hotela tokom ovogodišnjeg sajma jahti u Monaku , koji se održava od 27. do 30. septembra, događaja na kojem je kompanija specijalizovana za konverziju električnih vozila takođe donela revidirani Land Rover Defender koji odgovara superjahti.

Elektrifikovani SL, kodnog naziva V113, pedantno su restaurirali Mercedes-Benz stručnjaci Hilton & Moss, dok je standardni pogonski sklop sa unutrašnjim sagorevanjem zamenjen električnom varijantom koju je dizajnirao, razvio i proizveo Everrati.

Završen u nijansi tamnoplave , prvi od preuređenih ‘Pagoda’ EV-a britanske firme ima fabrički novu unutrašnjost

Zašto “Pagoda”
Originalni Mercedes-Benz SL „Pagoda“, sećamo se, predstavljen je na sajmu automobila u Ženevi 1963. godine kao kultna kabriolet varijanta 300 SL gallvinga i svoj nadimak duguje konkavnom obliku tvrdog krova koji se može ukloniti.

Što se tiče EV konverzije, Everrati-jeva veb stranica tvrdi da njegova Pagoda ima 300 konjskih snaga i može ići od 0 do 100 km/h za manje od 7 sekundi. Domet je naznačen na preko 320 km, a maksimalna brzina je 200 km/h.

Govoreći o svom najnovijem modelu, suosnivač i izvršni direktor Everratija Justin Lunni je rekao: „Ovaj automobil, pedantno restauriran i redefinisan, je vrhunski luksuzni električni grand tourer sa dva sedišta, jedinstvena ponuda koja odaje počast istoriji legendarnog SL-a. Pagoda’, ali koja je potpuno otporna na budućnost, omogućavajući da se u njoj uživa danas – a sutra u rukama sledeće generacije.

Svedoci smo revolucije , sa porastom potražnje za vrhunskim održivim vozilima sa nultom emisijom koja zadržavaju bezvremenski dizajn i ikonski karakter.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close