Automobili

Lamborghini Urus postaje „razjareni bik“ sa ABT-om

ABT je jedan od najpoznatijih tjunera na svetu kada je u pitanju podešavanje najmoćnijih modela Volksvagen grupe. Tuningi Audija su pre svega poznati, čak i ako je ovaj put glavni junak Lamborghini Urus.

Preimenovan u ” ABT Urus Scatenato “, ovaj specijalni razvoj je ograničen na 99 jedinica, a sve ih karakteriše dodatna snaga sposobna da ovaj Lamborghini učini pravim Raging Bull-om.

Mnogo snage i puno ugljenika
Počevši od 4.0 V8 biturbo motora od 666 KS, ABT je uspeo da dobije 144 KS više zahvaljujući nekim važnim izmenama u elektronici, čime je ukupna snaga dostigla 810 KS .

Najbolji video snimci:

Pored promena na motoru, ABT je poradio na aerodinamici tako što je revidirao prednji deo, gde je dodat agresivni spliter koji čini da Lamborghini SUV deluje još više zalepljeno za asfalt. Bočni pragovi su takođe revidirani, dok pozadi nalazimo novi spojler koji može da generiše dodatnu silu pritiska pri velikim brzinama.

Pored aerodinamičkih dodataka, na ABT Urus Unleashed-u takođe ima mesta za čistu estetiku, sa mnogo elemenata od ugljeničnih vlakana , od haube do retrovizora. Na brodu, ovaj materijal je prisutan na školjki sedišta, na menjaču i na drugim elementima instrument table.

Sve čine još opasnijim 23-inčnim ABT IRL felnama visokih performansi. Štaviše, izduvni sistem se sastoji od ABT titanijumskih prigušivača i nudi savršenu muziku za Scatenato V8.

0-100 km/h za 3 sekunde
Sve u svemu, Unleashed Urus je sličan Audiju RS K8 Signature Edition koji je ABT razvio prošle godine. K8 deli svoju platformu sa modelima Porsche Caienne i Lamborghini Urus i koristi varijantu 4.0 tvin-turbo V8 pojačanog ABT-om do 790 KS. Na ovaj način, sposoban je da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde .

ABT nije dao podatke o performansama za Urus Scatenato, ali je sigurna opklada da će Lamborghinijeva agresivnija verzija imati slična poboljšanja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close