Automobili

Nemački kupe pronađen u američkoj štali oživljava

Borgvard Isabella je elegantan automobil proizveden u Nemačkoj od 1954. do 1962. godine. Takmičio se sa Mercedes-Benz-om i BMV-om, dvojicom njegovih najpoznatijih savremenika, nudeći udobnost, stil i kvalitet izrade od gvožđa.

Na američkom tržištu je imao lojalne sledbenike, zbog čega se s vremena na vreme pojavljuju automobili poput ovog crnog kupea.

Posle požara u Evropi završio je u SAD
Prema VD Detailing , ova Borgvard Izabela sedi netaknuta u šupi već 25 godina. Iako nije tako retko kao Ferrari ili Jaguar KSKSS , ipak je neobično naići na takav automobil. Ovaj automobil je još neobičniji zbog svoje istorije: bio je uskladišten u šupi u Evropi koja se zapalila, ugljenisavši boju, pre nego što je uvezen u Sjedinjene Države.

Najbolji video snimci:

SKIP
Ako je istorija automobila neobična, način na koji je izvučen iz štale još više. Izabela je deo kolekcije retkih i neobičnih automobila, uključujući Bentli koji je koristila kraljica Elizabeta II tokom posete Sjedinjenim Državama. Kada ekipa VD Detailinga nije mogla da izvuče Izabelu iz njenog mesta za odmor, postavili su mesto za vuču koristeći kraljičin Bentli da bi je izvukli na otvoreno.

Lepo čišćenje
Nažalost, između prvobitnog požara u štali i godina zanemarivanja, Isabella je previše oštećena da bi se kozmetički obnovila. Međutim, kako se vlasnik sprema da ga proda, kupe će biti očišćen kako bi se otkrilo njegovo pravo stanje. Nadamo se da će ga neko kupiti i restaurirati u okvirima, vraćajući mu nekadašnji sjaj.

Međutim, RJ (jedan od dva osnivača VD Detailng-a) je uspeo da napravi neku magiju i pripremi automobil za prodaju. Hauba je pretrpela najveći deo oštećenja od požara, koji je uništio farbu, ali su krov, stranice i prtljažnik ponovo dobili sjaj.

Borgvard, plemeniti brend rođen i umro dva puta
Tokom 1950-ih, Borgvard je nadmašio Mercedes-Benz i BMV zahvaljujući kvalitetu izrade, inženjeringu i razumnoj ceni. Nažalost, početkom 1960-ih, proizvođač automobila našao se u teškoćama.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close