Automobili

Adrian Newey svjetski je automobilista 2024. godine

Od 2018. World Car Awards uključuje i World Car Person of the Year, nagradu kojom se prepoznaje osoba diljem svijeta koja je dala značajan doprinos automobilskoj industriji tijekom prethodne kalendarske godine. Vaš je rad mogao imati značajan utjecaj na vašu marku ili tvrtku, ili je mogao rezultirati sigurnosnim, inženjerskim, dizajnerskim ili tehničkim napretkom koji koristi industriji ili potrošačima.

Ove godine žiri, sastavljen od više od 100 novinara iz 29 zemalja, glasao je za Adriana Neweya, glavnog tehničkog direktora Red Bull Racinga, pokretačku snagu iza RB19, najdominantnijeg trkaćeg automobila u povijesti Formule 1.

Jedna pobjeda za drugom
U 2023. RB19 je pobijedio u 21 od 22 utrke, što je Red Bullu omogućilo da osvoji svoju šestu titulu svjetskog prvaka, a Maxu Verstappenu treću. Njegov je dizajn stoga postavio presedan i također će biti inspiracija za konkurente. Newey dobiva nagradu nakon 35 godina Formule 1 i više od 200 pobjeda za automobile koje je dizajnirao.

Najbolji videi:

Četiri finalista koji su pobijeđeni su: Stephan Durach, viši potpredsjednik za razvoj povezanog poslovanja, BMW Group; Andreas Preuninger, direktor GT Model Line, Porsche AG; C.V. Raman, glavni tehnološki direktor, Maruti-Suzuki, i Lisa Reeves, voditeljica dizajna interijera, Volvo Cars.

Nagrada za Svjetski automobil godine 2024. umjesto toga bit će dodijeljena 27. ožujka (ne smije se brkati s nagradom za Europski automobil godine 2024. koja će biti objavljena na Ženevskom sajmu automobila u ponedjeljak, 26. veljače).

Svjetska automobilska osoba godine
Prisjetimo se tko je u prošlim izdanjima osvojio nagradu Svjetske automobilske osobe godine:

  1. SangYup Lee, izvršni potpredsjednik, voditelj Hyundai i Genesis Global Design Center, Hyundai Motor Company;
  2. Luc Donckerwolke, izvršni potpredsjednik dizajna i glavni kreativni direktor, Hyundai Motor Group;
  3. Akio Toyoda, predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Corporation;
  4. Carlos Tavares, izvršni direktor PSA grupe;
  5. Sergio Marchionne, izvršni direktor FCA-e, predsjednik CNH Industriala i predsjednik i izvršni direktor Ferrarija;
  6. Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor Volvo Car Group (inauguracijski pobjednik).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close