Automobili

Rivalstvo Audi/Lancia ponovno živi u filmu Utrka za slavu

Postoji li nešto što vas plaši? IZGUBITI. Ovako odgovara Cesare Fiorio u filmu Race for Glory – Audi vs Lancia u kojem glumi Riccardo Scamarcio. Nalazimo se u 1983. godini i na kraju sezone prvenstvo konstruktora osvojit će talijanska Lancia, zahvaljujući rezultatima Waltera Röhrla i Markkua Aléna vozeći Lanciu Rally 037.

Oprostite na spojleru, ali to se dogodilo 1983. godine i netko će već reći da je naslov vozača pripao Hannu Mikkoli, koji je vozio Audi quattro.

Rivalstvo između Lancie i Audija je nešto što još uvijek grije srca, a dokaz tome je film koji je režirao Stefano Mordini, koji ga je napisao zajedno s Filippom Bolognom i Riccardom Scamarciom.

Najbolji videi:

Podvig… moguć
Cesare Fiorio rođen je kao reli vozač, a zatim je postao osnivač Lancia trkaćeg odjela, kao i sportski direktor Lancie i Fiata, osvajajući brojna svjetska prvenstva. Tumači ga Riccardo Scamarcio prisjećajući se kako je 1983. zahvaljujući svojoj Lancii (underdog) uspio prestići sve, pa tako i Audi.

Film Race for Glory – Audi vs Lancia izlazi u Italiji 14. ožujka u distribuciji Medusa filma; uz Scamarcia, tu su Volker Bruch, Katie Clarkson-Hill, Esther Garrel, Giorgio Montanini, Gianmaria Martini, Haley Bennett i Daniel Brühl. Film je Lebowski produkcija s Rai Cinema, Davis Film u koprodukciji s Mas S.r.l., producenti Riccardo Scamarcio i Jeremy Thomas, koproducent Victor Hadida, a također sudjeluje Sparco koji je bio u svijetu okuplja se od 1977.

Povijest se pretvara u kino
U 1980-ima Sparco se povezao s poviješću Lancia Martini Racing tima, postavši njegova tehnička podrška. Trkaće postavke reli automobila tima Lancia Martini Racing uključuju ugradnju povijesnih sjedala od karbona i kevlara (sada ponovno predloženih u resto-mod verziji) i neke od najvećih vozača, uključujući Markkua Aléna, Waltera Röhrla, Henrija Toivonen, Miki Biasion, Didier Auriol i Juha Kankkunen nosili su kultna Martini Racing odijela.

Scenski kostimi glumaca i kaskadera u ovom filmu vjerna su replika livreje Martini Racing i Sparco se nije ograničio na izradu ove odobrene trkaće odjeće, već je sve operatere u filmu opskrbio sigurnosnom obućom iz linije Practice i Gymkhana by Sparco Timski rad.

“Čast nam je biti dio ove filmske produkcije koja slavi jednu od zlatnih era relija,” rekao je Niccolò Bellazzini, brend menadžer Sparca. “Zahvalni smo na prilici da svoje znanje i strast prema motosportu i reliju podijelimo sa širom publikom putem kina.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close