Automobili

Volvo XC40 Recharge i C40 Recharge su ažurirani i promijenjeni su nazivi

Volvo XC40 Recharge i C40 Recharge bili su prvi modeli na baterije koje je švedska tvrtka proizvodila u seriji. Od njihovog predstavljanja na tržištu prije nekoliko godina, asortiman potpuno električnih modela tvrtke stalno je rastao i sada uključuje nazive kao što su EX30, EX90 i EM90.

Kako bi pojednostavio nomenklaturu unutar svog cjenika, Volvo je odlučio preimenovati dva kompaktna SUV-a na baterije za 2024., mijenjajući nazive u EX40 i EC40, zadržavajući akronim XC40 samo za plug-in hibridne verzije s motorom s unutarnjim izgaranjem. crossovera, koji pak gube ime Recharge.

Promjena tempa
Usklađivanje imena unutar Volvo asortimana bilo je potrebno, prema tvrtki, kako bi se izbjegla zabuna u izboru modela i s obzirom na prelazak marke na isključivo električni pogon do 2030. godine.

Najbolji videi:

Naime, skandinavska tvrtka u vlasništvu Geely grupe će u nadolazećim godinama lansirati sve više modela na baterije, koji će se preimenovati u imena s “E” kao prvim slovom, baš kao što je to bilo prije nekoliko mjeseci, za na primjer, za novi EX90.

Istodobno s ovom promjenom i s trenutačnim učinkom, plug-in hibridni modeli, stoga još uvijek opremljeni motorom s unutarnjim izgaranjem ispod poklopca motora, više neće biti opremljeni natpisom Recharge, koji će biti izravno zamijenjen sufiksima T6 i T8, promjenjiva ovisno o snazi.

Više sporta putem OTA-e
Osim promjene imena, za 2024. Volvo u cjenik uvodi i novi programski paket Performance, posvećen isključivo Twin Motor verzijama EX40 i EC40. Ukratko, radi se o novom mapiranju motora za pogonski sklop, koji tako povećava svoju snagu za 25 kW ili 34 KS za ukupno 325 kW ili 442 KS.

Softversko ažuriranje također uključuje drugačije mapiranje papučica za brži odziv gasa i sportskiji način vožnje. Sve to kupci mogu kupiti online putem Volvo Cars aplikacije za pametne telefone i zatim primijeniti na automobil putem bežičnog ažuriranja softvera, bez odlaska u servisni centar.

Konačno, ponovno za 2024., posebne verzije Black Edition za EX40, EC40 i odabir interijera od microtech ili karbonske tkanine. Cijene i dostupnost za Italiju bit će naknadno objavljeni.

Bjorn Annwall, komercijalni direktor i zamjenik izvršnog direktora Volvo Carsa, komentirao je:

“Usklađivanjem naših prvih najsuvremenijih električnih modela s ostatkom našeg portfelja električnih automobila, potrošačima pojednostavljujemo izbor dok nastavljamo elektrificirati našu liniju i osvježavati naše hibridne modele.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close