Automobili

Kia Sorento 2024, evo kako se menja sa restilizacijom

Prve fotografije restajlinga Kia Sorento objavljene su pre nekoliko meseci, ali bez nekih posebnih propratnih informacija. Danas se korejski srednji SUV ponovo pokazuje, sa novim slikama praćenim (skoro) svime što treba da znate o njegovoj obnovljenoj verziji.

Osim jako modifikovanog izgleda, u stvari, postoje i nove karakteristike u unutrašnjosti i ispod haube, gde elektrifikacija igra sve važniju ulogu.

Kia Sorento 2024: eksterijeri
Sve smo više navikli na lake restilizacije, koji modifikuju deo stila automobila dodavanjem detalja tu i tamo, bez narušavanja njegovog opšteg izgleda. Kia Sorento 2024 ne prati ovu normu, duboko menjajući svoje karakteristike, počevši od nosa.

Rešetka, svetlosni klasteri i svetlosni potpis – prirodno LED – su potpuno novi i daju srednjem korejskom SUV-u još masivnije. Stil koji je rezultat dizajnerskog jezika “Opposites United” koji karakteriše sve najnovije Kije i koji novom Sorentu daje nešto van puta.

Ne znamo da li su se dimenzije promenile, ali korišćenjem iste platforme kao i trenutna verzija moglo bi da se radi o nekoliko centimetara dužine, širine i visine, dok bi međuosovinsko rastojanje trebalo da bude isto od 2,81 metar. Međutim, znamo da se aluminijumske felne kreću od minimalnih 17 do maksimalno 20″.

Kia Sorento 2024: unutrašnjost
Unutrašnjost Kia Sorento 2024 je u skladu sa onim što je viđeno u ostatku asortimana i na novijim „rođacima“ koje je dizajnirao Hiundai : zakrivljeni super monitor koji dominira kontrolnom tablom, za digitalne instrumente i infotainment sistem.

Novost je i raspored raznih komandi na centralnom tunelu , sa redizajniranim (automatskim) selektorom menjača i više prostora za objekte. Govoreći o prostoru: Kia Sorento potvrđuje 7 sedišta .

Velika pažnja je posvećena i izboru materijala, sa sintetičkom kožom i recikliranom plastikom (PET) za presvlake sedišta.

Kia Sorento 2024: motori
Asortiman motora uključuje verziju sa 2.2 dizel motorom koji koristi osmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom (8DCT) i nudi se sa prednjim ili pogonom na sva četiri točka, a zatim i sa punim hibridom i plug-in hibridom.

Hibrid Sorento je opremljen 1.6 T-GDI motorom u kombinaciji sa baterijom od 1.49 kVh, sa šestostepenim menjačem i dostupan je sa pogonom na prednje točkove, 2VD, i pogonom na sva četiri točka, 4VD.

Konačno, plug-in hibrid je opremljen 1,6 T-GDI motorom i baterijom od 13,8 kVh u kombinaciji sa šestostepenim automatskim menjačem (6AT) sa 4VD pogonom na sva četiri točka kao standard.

Kia Sorento: cene
Restilizovani Sorento biće lansiran u Italiji u drugom kvartalu 2024. Cenovnik tek treba da bude saopšten, ali kao i za sve druge Kijine modele, za njega će takođe postojati 7 godina garancije od 150.000 kilometara .

Kia Sorento 2024: konkurenti
Restiling Sorenta će takođe morati da Nissan,OutlanderMitsubishisa rivalima kao što suse bori 3008 i Hiundai Santa Fe ( takođe možete pogledati naš video test ovog drugog ).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close