Automobili

Maserati Grecale u specijalnoj verziji za Italiju

Posle one inspirisane Marsom i dva ružičasta primerka posvećena svetu Barbie, Maserati Grecale se predstavlja u novoj specijalnoj verziji, ovog puta posvećenoj prodaji i samo na italijanskom tržištu.

Zove se Maserati Grecale Tempesta – da obnovi odnos između Kuće trozuba i vetrova – i odlikuje se posvećenim izgledom i mnogim ekskluzivnim detaljima. Biće proizveden u samo 100 primeraka namenjenih, kao što je pomenuto, samo za Italiju, a prodaja počinje od decembra 2023.

Elegancija i sportski duh
Specijalni Grecale će biti dostupan u 4 različite boje: 50 primeraka će nositi metalik boju pod nazivom “Nero Tempesta”, ostali se mogu izabrati u beloj, intenzivno plavoj i lava sivoj. Svi su opremljeni specifičnim aluminijumskim felnama od 21″, crnim ili crvenim kočionim čeljustima i izduvnim cevima sa eloksiranim crnim vrhovima. Takođe su obezbeđene sportske pedale od brušenog nerđajućeg čelika i zatamnjena zadnja stakla.

Specifikacije posvećene Maserati Grecale Tempesti nisu samo estetske: u stvari, postoji samoblokirajući diferencijal (LSD), Skihook prilagodljivo vešanje i spoljna kamera od 360° kao standard.

Samo blagi hibrid
Zasnovana na GT verziji, Grecale Tempesta je dostupna sa 2.0 4-cilindarskim blagim hibridnim turbo benzinskim motorom od 250 ili 300 KS, u kombinaciji sa pogonom na sve točkove i 8-stepenim automatskim menjačem. Pogonski agregat sposoban da srednji Trident SUV dostigne maksimalnu brzinu od 240 km/h (229 na verziji od 250 KS), idući od 0 do 100 km/h za 5,6″ (6,3″ na manje moćnoj verziji) sa deklarisanom potrošnjom između 8,7 i 9,2 l/100 km.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close