Automobili

Mercedes-AMG One detaljno uhvaćen u nove slike

čekanje će se uskoro završiti
Prve glasine o Mercedes-AMG One bile su već u avgustu 2016. Mesec dana kasnije, proizvođač je potvrdio da se na projektu radi. Zvanično je najavljeno pre oko četiri i po godine, a razvoj je još uvek u toku. Nove slike Erlkoniga sada pokazuju trenutni status hiper automobila iz Affalterbacha.

Spoljašnjost ovog prototipa i dalje je prekrivena s puno maskirne odeće. Ističu se samo izlazi za vazduh na prednjim blatobranima i još nekoliko aero elemenata. Dizajn automobila i dalje izgleda spektakularnije i izuzetno funkcionalan nego zaista lep, ali One definitivno izgleda kao svaki peni njegove pretjerane cene.

Spreda vidimo masivne ureze na pregači i kapuljači. Straga ogromna kašika usmerava vazduh direktno u motorni prostor. Pored toga, postoji peraja koja nikada nije viđena u ovoj veličini na uličnom automobilu. Sve slike ovog Erlkoniga pokazuju aktivno zadnje krilo u ispruženom položaju. Njegov dizajn je takođe vrlo složen, sa centralnim odeljkom koji se može samostalno pomerati.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Zadnji difuzor takođe izgleda izuzetno ozbiljno. Iznad njega možete videti zanimljiv raspored izduvnih gasova sa velikom centralnom izduvnom cevi i dva mala dodatka. U ovom slučaju zadnja svetla izgledaju kao držači mesta. Izgledali su znatno drugačije na zvaničnim najavnim slikama.

Iako na ovim slikama zaista možete videti samo mali deo enterijera, čini se da je to uglavnom blisko serijskoj proizvodnji. Vozač poseže za pravougaoni volan u stilu Formule 1 koji u sredini ima veliki ekran. Još jedan ekran se nalazi iza karbonskog upravljačkog stuba. Plus još jedan u centru kontrolne table. Generalno, u kokpitu možete videti puno ugljenika.

Mercedes-AMG One koristi 1,6-litarski V6 turbo i ukupno četiri elektromotora. Rečeno je da proizvodi više od 1.000 KS, mada postoje glasine koje govore o 1.200 KS. Izuzetno složen pogonski sklop Formule 1 takođe je razlog kašnjenja u isporuci AMG hiper automobila. Da bi se ispunili sve stroži propisi o emisijama, bila su potrebna trajna prilagođavanja. Već je bilo glasina da je One imao brže vreme Nordschleife-a od Porsche-a 919 sa svojih fantastičnih 5: 19,55 minuta.

Mercedes-AMG će proizvesti samo 275 jedinica modela One. Uprkos ceni od oko 2,5 miliona evra, svi primerci su odavno prodati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close