Automobili

Nova pojava Mercedesa SL na Nordschleifeu

Još malo strpljenja pre njegovog predstavljanja.
Mercedes je na novom SL-u radio nekoliko godina . Nakon sopstvenog razvoja, krenuo je na put tako da inženjeri mogu izvršiti poslednja prilagođavanja. Evo nas u maju 2021. godine, a predstavljanje novog SL bliže je nego ikad. Prema našim informacijama, biće predstavljen tokom četvrtog kvartala 2021. pre nego što će se prodati krajem 2021. / početkom 2022. godine.

Dok čekamo da ga otkrijemo u dužini i širini, nudimo vam ove fotografije snimljene na krugu Nirburgring . Mercedes SL je i dalje kamufliran, ali izgleda da nosi svoju standardnu karoseriju, što nam daje priliku da se upoznamo sa njegovim prelepim linijama.

Prednja strana SL-a podseća na Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe. Čini se da su svetla, kao i maska maske i dizajn prednjih usisnika za vazduh, inspirisani limuzinskim kupeom, iako su ova dva modela različita. U zadnjem delu svetla nas podsećaju na svetla Mercedes-AMG GT Roadster-a koja više neće biti obnavljana u korist novog SL-a (vidi kraj članka).

Prema Mercedesu, sve verzije SL-a biće označene Mercedes-AMG. Takođe je sportski odeljak brenda sa zvezdom zaslužan za razvoj ovog modela. Dovoljno je reći da će ovaj kabriolet biti odlučno sportski. Standardni model će pokretati 2.0-litarski četvorocilindraš sa turbopunjačem, ali mogao bi da razvije nešto više od 400 ks.

Daleko iznad, postojaće mnogo radikalnija verzija koja bi mogla da profitira od novog hibridnog pogonskog sklopa Mercedes-AMG-a. To je V8 povezan sa električnim motorom koji razvija ukupnu snagu od preko 800 ks .

SL će biti jedan od 100% AMG modela poput 4-vrata GT Coupe koji će uskoro biti redizajniran. Proizvođač iz Affalterbacha će kasnije lansirati drugu generaciju Mercedes-AMG GT-a od koje se očekuje da će sa SL-om deliti mnoge elemente. One će biti na vrhu ponude sa više od 1000 KS za koje je potrebno polagati pravo.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close