Automobili

Novi BMW serije 1, interijer u detalje

Bilo da se radi o potpuno novoj generaciji – kodni naziv je F70 – ili o ozbiljnom restiliziranju, nije važno, unutrašnjost novog BMW-a serije 1 se dosta mijenja u odnosu na odlaznu verziju. Od armaturne ploče kojom dominira klasični zakrivljeni zaslon preuzet s drugih modela u ponudi do gotovo potpunog nestanka fizičkih gumba, inovacije su brojne i značajne.

Pa pogledajmo sada kako se mijenja unutrašnjost BMW-a serije 1 iz 2024.

BMW serije 1 2024, nadzorna ploča
To je daleko dio koji je imao najviše koristi od ažuriranja posvećenih BMW-u serije 1, s usvajanjem zakrivljenog zaslona koji se sastoji od dva zaslona jedan do drugoga, praktički besprijekorno. Prvi, namijenjen digitalnim instrumentima, ima dijagonalu od 10,25″, dok drugi, namijenjen infotainmentu, ima dijagonalu od 10,7″. Head-up zaslon tada je dostupan.

Orijentiran prema vozaču, sustav se temelji na novom BMW operativnom sustavu 9, obogaćenom novim povezanim funkcijama, obnovljenom grafikom i novim QuickSelect sučeljem, koje omogućuje izravan pristup brojnim funkcijama bez potrebe za navigacijom između raznih podizbornika, što se dogodilo s stari operativni sustavi iz BMW-a. Sve se to događa dodirom ili glasovnim naredbama. Klasični iDrive kotač koji se obično nalazi na središnjem tunelu također nestaje na novom BMW-u serije 1.

Povezivost vam omogućuje ažuriranje softvera putem OTA (over the air) sustava, čime obogaćujete sustav novim značajkama (besplatnim ili plaćenim), čak i samo na određena vremenska razdoblja ili ih možete isprobati bez troškova mjesec dana, a zatim odlučite da li ih kupiti ili manje. Značajke kao što su streaming glazbe i videa, vijesti i igre dio su paketa. U nekim će zemljama također biti moguće digitalno platiti parkiranje na povezanim parkiralištima ili zalihe goriva.

Operacija digitalizacije koja je dovela do nestanka brojnih fizičkih gumba, uključujući i one za upravljanje klima uređajem. Središnji tunel također je doživio “reklamaciju”, pa je nestala ručica ručnog mjenjača, a zamijenila ju je mala selektora, čime je oslobođen prostor.

Povezivost
Kao što je spomenuto, BMW serije 1 iz 2024. uvijek je povezan, tako da možete preuzeti ažuriranja i nove značajke bez odlaska u radionicu. Naravno, ne nedostaju sustavi zrcaljenja Android Auto i Apple CarPlay.

BMW serije 1 2024
10,25″ digitalni instrumenti
Head Up Display Da
10,7″ središnji monitor
Android Auto Mirroring
Apple CarPlay
OTA Da
Glasovni asistent Da
BMW serije 1 2024, kvalitet i materijali
Dok čekamo da ga osobno vidimo, znamo da novi BMW serije 1 standardno nema presvlake od prave kože, s mogućnošću – ovisno o razini opreme – materijala kao što su Veganza (nalik na kožu) i Alcantara, standard za M135i xDrive. Kao opciju možete imati sportska sjedala s presvlakama i podstavom od recikliranog poliestera ili M sportskim sjedalima.

BMW serije 1 2024, prostor
Unatoč povećanju duljine od 5 cm – 4,36 metara u usporedbi s prethodnih 4,31 – novi BMW serije 1 s blagim hibridnim pogonskim sklopom bilježi smanjenje nosivosti, prelazeći s prethodnih 380 na 300 litara u konfiguraciji s 5 sjedala, za doseg od 1.135 preklapanjem naslona stražnjih sjedala, s rasporedom 40/20/20. Za M135i xDrive i 118d, jedine neelektrificirane, vrijednosti ostaju identične prethodnoj generaciji: od najmanje 380 do najviše 1200 litara.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close